U bevindt zich hier:  
 

SPRET voorziet in vele trainingen, cursussen en andere kennisoverdrachtelijke bijeenkomsten. Dit doen we voor zowel (agrarische) bedrijven, voor het onderwijs als in internationaal verband. Voor individuele inschrijvingsmogelijkheden, klik hier.

Voor bedrijven

Onze trainingen en cursussen slaan de brug tussen het theoretisch leren van kennis en het kunnen toepassen van de vaardigheden in de dagelijkse praktijk.

Of het nu praktijkleren betreft een theoretische bijscholing of een verandertraject, onze instructeurs weten waar ze het over hebben: Ze komen veelal uit de agrarische praktijk en kennen het klappen van de zweep.

Lees meer...

Voor het onderwijs

Ook het (agrarisch) onderwijs staat niet stil. Aanpassingen in lesstof, afnameplannen en wijzigingen binnen de wettelijke kaders maken het noodzakelijk het beroepsonderwijs hier op aan te passen.

Lees meer...

Internationaal

SPRET is al jaren een prominente speler in het internationale leerveld. Praktische trainingen aan ondernemers, cursussen voor studenten en optimalisatietrajecten voor agrarische bedrijven behoren tot de dagelijkse activiteiten, wereldwijd!

Lees meer...

Individuele inschrijving

Voor individuen heeft SPRET een beperkt aantal mogelijkheden. Jaarlijks bieden wij vele trainingen, bijscholingen en kennisoverdrachtelijke activiteiten aan bedrijven, scholen en instellingen.

Lees meer...

E-learning

SPRET heeft flink ingezet op het digitaal leren. Meerdere lesprogramma’s zijn dan ook digitaal beschikbaar en dit aantal groeit gestaag.

E-learning is altijd onderdeel van een regulier ‘face to face’ programma. Leren in een combinatie met een leraar, boeken, medestudenten en/ of een digitaal platform werkt nog altijd het beste.

E-learning biedt de mogelijkheid tot een enorme diversiteit aan leer- en vraagvormen. Digitale lesstof kan worden samengesteld uit verschillende soorten vraagtypen en is méér dan het aanbieden van een studieboek in PDF-formaat! Alle lesstof kan worden ondersteund met afbeeldingen, video’s en audiofragmenten.

trainingen 1 1

Trainingen voor bedrijven

 • Glastuinbouw
 • Open tuinbouw
 • Boomteelt & plantopkweek
 • Melkveehouderij
 • Intensieve veehouderij

Trainingen voor onderwijs

 • Onderwijsinstellingen
 • Examenfunctionarissen
 • Beroeps- en bedrijfsopleiders
 • Ondersteunende dienstverlening

Recensies over SPRET

 • Praktikum und Unterkunft

  2 Monate in der Herberge von Hegelsom. Die Mitarbeiter waren stets freundlich und hilfsbereit. Köstliche Küche und tolle Kultur gab es jederzeit. Spaß und Attraktion waren immer dabei. Großes Lob an die Mitarbeiter

  Anne