U bevindt zich hier:  
 

Om het leerproces zo effectief mogelijk te laten zijn, sluiten de trainingen altijd aan bij de wensen van de opdrachtgever. Onze standaard trainingsmodules zijn getrapt van opzet, naar wens aan te passen en gelden zowel voor de trainingen op locatie in het buitenland als in Nederland.

Onze trainingsmodules beslaan de volgende onderdelen:
1. Classic Learning
2. Use your Eyes & Ears
3. Learning by Doing
4. Management Achievements
5. Doing Business with a Plus

Module 1: Classic Learning
De leraar voor de klas werkt nog steeds: Kennisoverdrachtelijk werken, vanuit de schoolsituatie. In Nederland wordt u uitgenodigd deel te nemen aan een ‘standaard’ programma, waarbij vooraf vastgestelde onderwerpen aan bod komen. 

Onze SPRET leraar kan ook op locatie, in zowel binnen- als buitenland, op uw bedrijf zijn licht laten schijnen over de te behandelen problematiek.

Module 2: Use your Eyes & Ears
Door te kijken en te luisteren leren studenten de kneepjes van het werken in de agrarische sector. Luister naar de trainer die vertelt over hoe zaken kunnen worden verbeterd en kijk hoe zaken worden aangepakt. Stel vragen, kijk verder en begrijp het hoe en waarom. ‘Use your Eyes & Ears’ is een praktische introductie in de agrarische sector. Deze module kan worden gegeven op uw eigen bedrijf of op onze trainingslocatie in Hegelsom.

Module 3: Leaning by Doing
De beste manier om te leren is door het zelf te doen. Onder begeleiding van de trainer leren de studenten en (semi-)professionals door zelf te werken in de dagelijkse agrarische praktijk. Dagelijkse werkzaamheden worden (gezamenlijk) uitgevoerd. Onderwerpen worden uitgediept en bediscussieerd. Vaardigheden en kennis zullen groeien en zijn gereed om in de eigen praktijksituatie toe te passen. De duur van deze module is afhankelijk van de opzet: Komt de trainer uw kant op, dan is de duur tot maximaal enkele weken. Indien de student(en) naar Nederland komen, rekenen we op een 2 tot 3 maanden durende interne stage.

Module 4: Management Achievements
Goede managementvaardigheden zijn essentieel voor ondernemers om hun bedrijf naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Bedrijfsstrategie, bedrijfseconomie, personeelszaken en juridische kennis zijn belangrijke elementen waarmee bedrijfsresultaten kunnen worden verbeterd. Alle deze aspecten kunnen tijdens de training aan bod komen. Eerst kijken we naar hoe u uw eigen bedrijf runt en waar verbeteringen gewenst zijn. Daarna vervolgt u de training op onze locatie in Hegelsom om uw managementvaardigheden verder te verbeteren.

Module 5: Doing Business with a Plus
Duurzaam ondernemen is de sleutel tot een succesvolle toekomstbestendige onderneming. Na de basiskennis en -vaardigheden geleerd te hebben is het tijd om de Plus te maken met duurzaam agrarisch ondernemen.
Deze duurzame trainingen zijn altijd maatwerk. Duur, intensiteit en professionaliteit zijn vraag gestuurd. Circulair ondernemen, coöperatief werken, duurzame energie, gezondheid van vee en gewas, bijenhouderij, precisie telen en robotisering zijn voorbeelden van deze verdiepingstrainingen.

Overige trainingsprogramma’s

Naast onze standaard trainingsprogramma’s biedt SPRET altijd maatwerkprogramma’s. Enkele veelgebruikte programma’s zijn het Teach the Teacher programma en het Student Exchange Programme. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

internationaal 2

internationaal 3